Děrované šlehačkové řezy
Suroviny:
3 vejce
1 hrnek cukru
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
3 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s olejem a cukrem do pěny.
Poté do ní vmícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao, vlijeme mléko a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.
Po upečení do korpusu uděláme koncem vařečky několik (hodně) děr. Do nichž nalejeme tekutý krém.
Tekutý krém:
Kakao
Sladká smetana nebo šlehačka
Kondenzované mléko
Baileys
Kondenzované mléko dávám jen když ho mám a baileys lze nahradit jakýmkoliv smetanovým likérem nebo jen rumem.
Celkové množství stačí jen tolik, aby s tím šel polít a zvláčnit korpus.
Nyní to necháme vychladnout a po vychladnutí potřeme krémem.
Krém:
Máslo
Cukr
Kakao
Baileys
Vanilka
Špetka soli
A opět necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť.